Domaći sajtovi o Hearthstone svetu.

Go down

Domaći sajtovi o Hearthstone svetu.

Post by LittlePeas on Mon Oct 05, 2015 3:23 pm

Predstavljamo vam evropsku Hearthstone četvorku na BlizzConu
U Pragu se trenutno održava evropski Road to BlizzCon događaj, odnosno evropsko prvenstvo u Blizzardovim igrama, koje će osim puta na BlizzCon doneti i nezvanične titule evropskih šampiona igračima u svojim igrama.

IZVOR: NEDELJA, 4.10.2015. | 13:06

Thjis, Lifecoach, Neira i Ostkaka (Foto: YouTube Screenshot)
Thjis, Lifecoach, Neira i Ostkaka (Foto: YouTube Screenshot)
Svoje mesto na BlizzCon Hearthstone svetskom šampionatu obezbedili Thjis, Lifecoach, Neira i Ostkaka, izuzetno reprezentativna četvorka, i svakako svim ljubiteljima Hearthstonea vrlo poznata imena.

Thijs “ThijsNL” Molendijk, mladi Holanđanin koga već dugo pratimo na Hearthstone sceni, je bio prvi koji je obezbedio svoju kartu za BlizzCon, odnevši sve pobede u grupi sa Ostkakom, Maverickom i Hoejem. Thjis je najpoznatiji kao ozbiljan Druid igrač koji je vremenom uveo mnoge inovacije u Combo Druid buildove, i trenutno je najbolje rangirani igrač u svetu po listi na Gosu Gamers, koja se uzima kao najmerodovnije rangiranje u Hearthstone svetu.

Za Thjisa je ovo prvenstvo bilo od izuzetnog značaja i lični test, jer mu je prošle godine na istom ovog događaju za dlaku ispala prilika da putuje na BlizzCon 2014 i verujemo da bi bilo problematično za njegovo samopouzdanje da je i ove godine pred sam cilj došao do kraja svog putovanja. No, Thjis je pokazao da nije slučajno najbolje rangirani igrač na svetu i obezbedio je svoj put dalje sigurnim pobedama od po 3-1 protiv Mavericka i Ostkake. This je za ovu priliku odlučio da ponese 3 proverena decka, Druida, Handlocka i Patrona, nešto što je ponelo 90% igrača jer su u pitanju provereni i stabilni deckovi koji vas neće lako izneverti.

Sebastian “Ostkaka” Engwall je drugi igrač iz A grupe koji će se naći na BlizzConu. Igrač koji je svoju karijeru gradio strpljivo, igravši na svim mogućim otvorenim i community turnirima, Šveđanin je vremenom prošao put od igrača čije ime smo “negde čuli” do svima poznatog lica u Hearthstone zajednici. Ostkaka je ove godine imao dosta problema sa timovima i više puta je menjao boje iz različitih razloga, što se i odrazilo u nekim njegovim rezultatima, posebno u Hearthstone Pro ligi, gde je neslavno završio na začelju. Za vreme Archon lige igrao je za Forsenboyse, tim napravljen specijalno za tu priliku, i mnogima je prošlo ispod radara da je tokom ligaškog dela bio igrač sa najboljim winrateom kada je u pitanju Grim Patron, iako su mnogi drugi igrači u takmičenju važili sa Grim Patron specijaliste.Pre par nedelja se našao na spisku Na’Vi Hearthsotne tima, sa vrhunskom ekipom, gde je konačno našao svoju stabilnost, što se i odrazilo na njegovim rezultatima tokom evropskih kvalifikacija i juče na samom šampionatu, kada je pobedio svog Na’Vi kolegu Hoeja i tako “spakovao kofere” za BlizzCon.

U grupi B, pobednik je bio Yevgeniy “Neirea” Shumilin, član tima Liquid. Ukrajinac važi za jednog od najtalentovanijih igrača na svetu, prošle godine je zajedno sa svojim zemljakom, čuvenim Kolentom, bio jedan od dva igrača koji su dobili direktno učeće na evropski Hearthstone šampionat, zbog ostvarenih razultata u toku godine. Tamo mu je, baš kao i Thjisu, za dlaku izbegao plasman na BlizzCon 2014, te je i on, baš kao i Thjis, ove godine to ispravio dominacijom u svojoj grupi i overenom kartom za najveći Hearthstone događaj u godini. Neira je igrač koga publika jako voli zbog izuzetno pametnog načina igranja i poteza koje bi malo ko video, često razmišlja “out of the box” i tako zadivi i voditelje i publiku. Ono što Neiri fali u karijeri jeste titula na nekom od značajnijih Hearthstone turnira, pa će BlizzCon 2015 biti prava prilika da taj maler razbije sa najvećom i najvažnijom titulom – titulom svetskog Hearthstone šampiona.

Adrian “Lifecoach” Koy je poslednji evropljanin koji je ušao u avion za BlizzCon. Ovaj Nemac je uz Artosisa i Briana Kiblera jedan od najiskusnijih igrača na sceni, ima 34 godina, dvoje dece i bogatu poker karijeru iza sebe. Danas uživa u Hearthstoneu, gde je u stanju da provodi čitave noći na svom Twitch streamu i da analizira svoje mečeve i poteze. Uz Trumpa, u pitanju je jedan od ubedljivo najdetaljnijih “analitičara” na sceni, koji brine o svim detaljima, šansama i procentima, ništa ne ostavlja slučaju, što i ne čudi za nekoga ko dolazi sa uspešnom pokerskom karijerom. Lifecoachu Hearthstone zajednica na Redditu i Twitchu od milošte tepa “Ropecoach” , jer je u pitanju igrač koji ne propušta da svaki turn “ropeuje” odnosno iskoristi ceo potez dok ne izgori fitilj koji upozorva na kraj poteza, Neupućeni bi rekli da ovo radi namerno, kako bi zbunio i omeo protivnika, ali svako ko zna njegovu analitičku narav, zna da on jednostavno želi da maksimalno iskristi vreme kako bi izgradio i pripremio opcije za i do nekoliko budućih poteza. Lifecoach iza sebe ima neverovatno uspešnu godinu, osvojio je titule na Viagame Housecup 3, Kinguin for Charity i na još par manjih turnira, i držao je prvo mesto na Gosu Gamers rangiranju dobrih nekoliko meseci. Kruna na sve rezultate u dosadašnjem delu godine je osvajanje Archon Team lige sa svojim timom Nihilum uz Thjisa i RDU-a, a da li će tu krunu zameniti ona na BlizzConu, ostajemo nam da sačekamo novembar i vidimo.

Izvor: Klanrur.rs
avatar
LittlePeas
Admin

Posts : 7
Join date : 2015-09-15

View user profile http://hearthstonebalkan.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum